Европейският шампион от първенството през 2016 година Португалия започва участието си на Мондиал 2022 с двубой срещу Гана, който се явява и първата среща от група Н, в която са още Уругвай и Република Корея, завършили 0:0 по-рано днес.

„Мореплавателите“ имат едва три победи в последните си 11 мача на финали на световно първенство. Затова е важно отборът да тръгне успешно в сблъсъка с Гана, още повече че Португалия не успя да спечели първия си мач на голям турнир в последните си три участия на такива. Гана пропусна Мондиал 2018 и сега се завръща на финали на световно първенство за четвърти път от 2006 година насам.

Голямата звезда на Португалия Кристиано Роналдо, около когото се вдигна много шум в последните седмици след интервюто му за Пиърс Морган и особено след новината за прекратяването на неговия договор с Манчестър Юнайтед, започва като титуляр.Той извежда отбора с капитанската лента. Жоао Феликс и Отавио ще му помагат в атака. Това означава, че звездата на Милан Рафа Леао остава на пейката за началото.

Modo 𝗠𝗨𝗡𝗗𝗜𝗔𝗟 ativado! 😤🏆 #VesteABandeira

𝗪𝗢𝗥𝗟𝗗 𝗖𝗨𝗣 mode activated! 😤🏆 #WearTheFlag pic.twitter.com/e1ijbIUHKQ

— Portugal (@selecaoportugal) November 24, 2022

Нападателят на Атлетик Билбао Иняки Уилямс води атаката на африканския тим. Голямата звезда Томас Партей също е титуляр.

Португалия: Коща, Кансело, Парейра, Диаш, Герейро, Невеш, Силва, Фернандеш, Отавио, Феликс, Роналдо

Гана: Ати-Зиги, Рахман Баба, Амарти, Джику, Салису, Сейду, Партей, Абдул Самед, Кудус, А. Аю, Уилямс