Двукратният световен шампион Уругвай започва своята кампания на Световното първенство в Катар с двубой срещу Южна Корея. Срещата е от група “H”, където са още отборите на Португалия и Гана.

“Небесносините” се класираха за световните финали за четвърти пореден път, а всеки от последните им три участия бяха белязани и с преминаване на групата. От началото на годината пък “урусите” имат впечатляващата статистика от седем победи, а единственото поражение дойде изненадващо в контролата с Иран.

За Южна Корея това е десети пореден мондиал, но те успяха да преодолеят само два пъти груповата фаза. Азиатският тим постигна впечатляващото си и изненадващо четвърто място на домашното си Световно първенство преди 20 години, но от тогава не са оставили особена следа в тези турнири. Корейците успяха да постигнат класирането си в Катар с отлично представяне в квалификациите, където записаха седем победи, две равенства и едва една загуба.

Uruguay’s starting XI against South Korea 🇰🇷 today. 🚨🇺🇾#Qatar2022 #FIFAWorldCup #WorldCupwithMicky pic.twitter.com/gqJ4duW58t

— #Qatar2022 ✪ (@MickyJnr__) November 24, 2022

УРУГВАЙ - ЮЖНА КОРЕЯ

УРУГВАЙ: Роше, Оливера, Хименес, Годин, Касерес, Весило, Бентанкур, Валверде, Пелистри, Суарес, Нунес
ЮЖНА КОРЕЯ: Сюнг-гуй, Джин-Су, Мин-Жае, Ву-Юн, Юнг-Гвон, Моон-Хван, Санг-Хо, Жае-Сун, Ин-Бом, Сон, Юю-Чо