Двукратният световен шампион Уругвай започва своята кампания на Световното първенство в Катар с двубой срещу Южна Корея. “Небесносините” се класираха за световните финали за четвърти пореден път, а всеки от последните им три участия бяха белязани и с преминаване на групата. 

Представянето им в квалификациите в зона КОНМЕБОЛ бе на много високо ниво, където те завършиха с четири последователни победи в последните си срещи, като същевременно допуснаха само едно попадение. От началото на годината пък “урусите” имат впечатляващата статистика от седем победи, а единственото поражение дойде изненадващо в контролата с Иран. Именно това даде увереност на селекционера Диего Алонсо да заяви: “играчите и аз искаме да станем световни шампиони!”. 

За Южна Корея това е десети пореден мондиал, но те успяха да преодолеят само два пъти груповата фаза. Азиатският тим постигна впечатляващото си и изненадващо четвърто място на домашното си Световно първенство преди 20 години, но от тогава не са оставили особена следа в тези турнири. 

Корейците успяха да постигнат класирането си в Катар с отлично представяне в квалификациите, където записаха седем победи, две равенства и едва една загуба. Сега обаче неяснатата около състоянието на звездата на тима Сон Хюн-Мин, който претърпя операция малко преди турнира, а и не демонстрира познатото си високо ниво от началото на сезона, вероятно поставя Уругвай в по-добри позици в сблъсъка между двата тима.

Снимки: Imago