Съществува голяма вероятност Левски да изиграе престижна контрола срещу руския шампион Зенит по време на лагера си в Дубай. Както е известно, "сините" ще проведат подготовката си в емирството и тимът ще се подготвя цял месец при най-добри условия. Грандът от Санкт Петербург ще има два лагера. Отборът, воден от Сергей Семак, ще бъде от 15 до 28 януари в Доха, Катар, а след това от 1 до 14 февруари в ОАЕ. Именно през втория пренировъчен камп руският гранд може да се изправи срещу Левски. Това ще е една от последните проверки на отбора на Станимир Стоилов преди подновяването на първенството. Първият кръг през пролетта е планиран да се проведе в средата на февруари.

През миналата година Ботев (Пловдив) изигра контрола със Зенит в Дубай, завършила при равенство 2:2 и сблъсъки между играчите след последния съдийски сигнал. Източници от "Герена" разкриват, че "сините" са се допитали до УЕФА дали могат да играят контроли с тимове от Русия заради войната, която страната започна в началото на годината в Украйна и забраната на клубовете да участват в европейските клубни турнири. В Дубай столичани може да срещнат и друг гранд - Спартак (Москва). Бившият тим на Ивелин Попов също се готви в емирствата и не е изключено да премери сили с Левски.

"Сините" ще направят рекордни разходи за зимния си лагер. Сумата е около 500 хил. лева и от "Герена" съобщават, че тя е изцяло извън бюджета на клуба и е осигурена от два спонсора. Станимир Стоилов разкри, че пъртньорите са осигурени от изпълнителния директор Иво Ивков. Част от парите са отишли за осигуряването на силни съперници в контролите и вече половината са преведени.

"Тема спорт"

Снимки: Imago