Бившата звезда на Манчестър Юнайтед Дейвид Бекъм може да се включи в битката за нов собственик на клуба. Според информация на "Мирър" той е готов да разговаря с евентуални инвеститори, които се интересуват от придобиване на "червените дяволи". Както е известно, настоящите собственици от фамилия Глейзър вече обявиха, че пускат клуба на пазара.

Макар да разполага с доста сериозно богатство, Бекъм няма как да си позволи сам да купи Манчестър Юнайтед. Той обаче може да стане лице на инвестиционен консорциум, който да наддава за акциите на "червените дяволи".

Глейзър закупиха Ман Юнайтед през 2005 година за 790 милиона паунда. Сега обаче се говори, че американците искат между 5 и 8 милиарда паунда за клуба. Това е огромна сума, имайки предвид, че съвсем наскоро Челси бе продаден на Тод Боели за 2,5 милиарда паунда.

Бекъм си остава икона за много от феновете на Юнайтед и евентуалното негово участие в наддаването за акциите може да наклони везните в полза на консорциума, с който той ще реши да работи. На за пръв път бившият футболист е търсен от инвеститори, които са искали да купят клуба от "Олд Трафорд", но в миналото тези разговори не доведоха до нищо конкретно. Сега обаче ситуацията е различна и изглежда Бекъм е готов да се включи в подобно начинание.

За момента се знае, че интерес към Ман Юнайтед има от британския милиардер Джим Радклиф, както и от американеца Джим О'Нийл. Със сигурност обаче новината за пускането на клуба на пазара ще привлече вниманието и на някои от богаташите от Близкия Изток, които също може да се включат в наддаването.