Дисциплинарната комисия към БФС обяви наказанията след боя на "Герена" след двубоя между Левски и Славия от 18-ия кръг на efbet Лига. Припомняме, че минути след края на мача част от феновете на "белите" започнаха да дразнят привържениците на "сините" от Сектор "А" за загубата, а те от своя страна се насочиха към гостуващия сектор и нахлуха в него, след което се стигна до меле.

Левски отнесе наказание "лишаване от домакинство за една среща" и глоба в размер на 6000 лева. По програма следващият двубой у дома за "сините" е срещу Черно море от 19-ия кръг на шампионата, но той бе отложен за пролетта.

От професионалната футболна лига възнамеряват вторият дял от сезона да започне именно с отложения кръг, научи Sportal.bg. Това означава, че столичният тим ще приеме "моряците" на неутрален терен.

Ето и всички наказания на Дисциплинарната комисия:

За навлизане на публика на пистата, на основание чл. 37, ал.1, т.1, б. Б, предложение 5 от ДП /2022/2023/ – ДК наказва ПФК "Левски" гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева. 
За масово сбиване на трибуните, предизвикано от привърженици на ПФК „Левски“ гр. София, на основание чл. 37, ал.1, т.7, б. Е от ДП /2022/2023/ – ДК наказва ПФК "Левски" гр. София с лишаване от домакинство за 1 среща и имуществена санкция в размер на 2000 лева. 
За неспазване на изискванията за надеждна охрана, на основание чл. 37, ал.1, т.30 от ДП /2022/2023/ – ДК наказва ПФК "Левски" гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.