Дружеството Р.С. Консулт, което е със сключен договор за управление с ПФК Левски и е част от групата компании на генералния спонсор на "сините" внесе вчера предложение към Надзорния съвет за финансиране на футболния клуба, съобщиха от компанията.

Предложението се явява част от дългосрочната стратегия за развитието на Левски, която бе представена на мажоритарния собственик на клуба Наско Сираков при сключването на Договора за управление още през 2021 година, а впоследствие бе комуникирана и по време на публични срещи.

Предложението визира емитиране на допълнителен пакет акции, с които да се финансира клуба за изплащане на задължения към Националната агенция по приходите (НАП). От управляващото дружество обясниха, че това би дало възможност в кратки срокове да започне обслужване на стари и просрочени задължения към приходната агенция.

Емисията акции трябва да се одобри от Общото събрание на акционерите на ПФК Левски, което следва да се свика по установения ред, след което процедурата по емитирането може да започне в най-кратки срокове.

Още с встъпването си в управлението преди година Р.С. Консулт предложи дългосрочна стратегия за развитие на ПФК Левски. Тя включва привличане на стратегически инвеститор, както и още няколко варианта за финансиране, между които и имитирането на нова емисия акции. 

Преди дни изпълнителният директор на ПФК Левски Ивайло Ивков на среща на Сдружението "Левски на левскарите" съобщи, че дълговете на клуба към НАП са около 11,1 милиона лева на НАП.