Твърде вероятно е ЦСКА - София да зимува на първото място в efbet Лига. Отборът на Саша Илич има преднина от 5 точки пред хегемона Лудогорец, който има два мача по-малко. Предстоящите срещи на “Орлите” обаче са срещу тежки съперници - гостуване на Славия и домакинство на Левски, и е много вероятно да загубят точки в тях.

ЦСКА - София обаче е безспорен лидер в една важна статистика. “Армейците” имат най-добрите показатели в цялата efbet Лига по отношение на продукцията, представяна през вторите полувремена. Ако мачовете започваха след 45-ата минута, ЦСКА - София щеше да недостижим на върха на полусезона с 41 точки и 4 повече от втория в тази своеобразна статистика - Локомотив (Пловдив). Лудогорец пък в тази статистика щеше да се озове в позицията на сериозно изоставащ с 33 пункта или на цели 8 точки от “Армейците”.

Това показва изключителна физическа подготовка на “червените”, добро дозиране на силите, психологическа устойчивост на играчите и резултатни тактически указания от страна на треньора Саша Илич.

“Армейците” имат спечелени 12 втори полувремена, 5 пъти са завършвали на равно след почивката и само веднъж са отстъпвали инициативата през заключителната част на срещите си. Това се случи в дербито, когато ЦСКА - София отстъпи с 0:2, когато “червените” допуснаха и двете попадения през последния четвърт час на мача.

Освен, че голяма част от победите на ЦСКА - София идват през второто полувреме, тогава е и моментът, когато възпитаниците на Саша Илич бележат сериозен брой попадения. За момента през сезона те са отбелязали 23 гола след подновяването на играта, докато са вкарали едва 11 през първата част.

Това може да се превърне в скрития коз на “червените” през пролетта и да завоюват първата си титла от цели 15 години насам.

Снимки: Sportal.bg