Ръководството на Лудоогрец поздрави Розова долина за мъжката игра, която "розите" демонстрираха срещу шампиона на България във вчерашния мач за Купата на България. Също така разградчани благодариха на ръководството на противника, Община Казанлък и местната полиция за добрата организация. 

"Орлите" обаче допълниха, че не могат да останат безучастни към проявата на расизъм от фенове, които са били с атрибути на опонент първенството и осъждат техните действия.

"Лудогорец осъжда расистките прояви на провокатори в Казанлък

ПФК Лудогорец изказва своите благодарности към колегите си от Розова долина, ръководството на Община Казанлък и местната полиция за усилията по организацията на вчерашния мач на стадион "Севтополис". Поздравяваме момчетата от Розова долина за мъжката и достойна игра и им желаем успех в преследването на целите си в първенството.

Радваме се, че гостуването на Лудогорец в Казанлък предизвика такъв голям интерес сред местните привърженици. Но няма как да останем безучастни към проявите на расизъм спрямо наши играчи от страна на провокатори с фенски атрибути на наш опонент в първенството, част от които бяха задържани от полицията. Съжаляваме, че прикрити сред миролюбивите хора на стадиона в Казанлък, те успяха да покажат истинското си лице и да развалят футболния празник. За радост обаче подобни "фенове" са единици. Ние сме щастливи, че стотици деца и привърженици от Казанлък и региона успяха да се снимат с любимците си от Лудогорец, както и с легендата Козмин Моци преди и след мача.

ПФК Лудогорец твърдо стои зад своите играчи и подкрепя Бернард Текпетей в битката му срещу расизма. Грубо осъждаме подобни нетолерантни прояви, които не кореспондират с ценностите на съвременното общество.

Вече 12 години Лудогорец доказва, че не прави разлика между етническа и религиозна принадлежност и полага неимоверни усилия на стадион "Хювефарма Арена" всеки да се чувства спокоен без значение от цвета на кожата си и етноса си", пишат разградчани на своя сайт.