Кметът на Пловдив Здравко Димитров коментира ситуацията със завършването на стадион „Христо Ботев“ по време на днешната сесия на Общински съвет. Зико бе предизвикан от изказване на общинския съветник Слави Георгиев, който го упрекна, че 3 години е мълчал и не е казвал колко пари ще са достатъчни за завършване на съоръжението.

„Защо е обещавано едно да се случи на стадион „Христо Ботев“, а първо се случва в много по-бавни темпове и второ – непрестанно се искат повече пари. Кога и в какъв вид ще бъде завършен този стадион? Този отговор отсъства. Той обаче бе даден от един партиен лидер и един бивш регионален министър. Не разбирам защо тази информация беше крита толкова години. Не разбирам какво се е случило, за да не можете вие, г-н Димитров да дадете отговор, а един бивш регионален министър да дойде в Пловдив и да заяви, че парите са достатъчни за цялата козирка на стадиона. Три години бягахте от тази конкретика и няколко пъти даже феновете на Ботев ви искаха оставката. Призовавам ви да бъдете малко по-изряден, когато става дума за толкова колосална сума“, заяви Слави Георгиев.

„Забавлявам се, когато човек като Слави Георгиев говори за спорта. Що се отнася за стадион „Христо Ботев“ – няма да спра да споменавам, че имаше война. Желязото поскъпна, цимент нямаше. Но тези неща угодно не ги споменавате. Цената за целия стадион е 53 милиона, но ние тези пари ги нямаме. Който и да дойде, този стадион е невъзможен без тези пари. А кога ще стане стадионът, аз мисля, че само строителят може да отговори, той е най-навътре в нещата. Ние сме инвеститори, упражняваме контрол, но не сме строители“, отговори Здравко Димитров.