Ботев Пловдив съживи търсещия първа победа от 5 мача Арда, след като канарчета допуснаха обрат от 0:1 до 2:1. Супраен подпомогна домакините като си изкара червен картон при 1:1 и позволи на домакините от Кърджали да натиснат жълто-черните в последните минути на срещата.

Още в 4-ата минута Тилев получи дълъг пас на крилото и опита центриране с левия крак, което едва не навести вратата на Ханкич. Впоследствие се оказа, че офанзивният футболист е бил в засада. В ответната атака Ману стреля от непосредствена близост, но бранител на „сините“ изби в корнер. Бароан се извиси на втора греда при едно центриране и едва не прехвърли Господинов за 0:1 в 9-ата минута. Четири минути по-късно Ковачев с удар по земя от около 25 метра затрудни доста Ханкич, но стражът се намеси добре.

В средата на полувремето Брахими догони трудно един дълъг пас и се освободи от опеката на двама бранители с едно движение вляво. Впоследствие Петков го препъна на дъгата, а топката отиде в краката на Бароан, който с удар по земя успя да открие, не и без слабата намеса на Господинов.

В 33-ата минута Тонислав Йорданов прати топката в мрежата с удар по диагонала след пас на Лъчезар Котев, но попадението бе отменено минутка след това заради засада.Юношата на Литекс имаше и шанс да стреля от фал, но ударът му прехвърли и стената, и вратата.

Котев опита късмета си от около 25 метра, но топката се отби от десния страничен стълб. Нов опит на Котев само две минути по-късно – този път от около 30 метра. Ханкич обаче улови, а със сетни усилия спаси и топката да излезе в корнер.

Пловдивчани развиха много опасна контра, но последният пас на Току изневери. Той опита да намери Ману от позиция леко вляво, но пасът му бе доста дълъг. В ответното нападение кърджалийци на свой ред организираха контраатака, завършила с полувисоко подаване от левия фланг. След лек рикошет топката се отклони в ръката на Супрайен и попадна в ръцете на Ханкич, а футболистите в синьо имаха сериозни претенции за дузпа.

В средата на втората част Ковачев настигна една топка на десния фланг и видя добре Йорданов на пеналта, а той с пета намери Котев. Полузащитникът не сполучи с първия си удар, но след лек карамбол в наказателното, топката пак се озова в краката му и №80 бе безпогрешен за 1:1.

Ботев можеше бързо да вземе нов аванс. Бароан получи много добър пас на позиция фронтално срещу вратата. Нападателят стреля с левия крак, но не насочи добре топката и тя бе в обсега на Господинов, който отрази.

Точно четвърт час преди изтичането на редовното време Ковачев се измъкна от опеката на Супрайен, а опитният централен защитник препъна фланговия футболист по много циничен начин и моментално бе изгонен.
В 85-ата минута Ндиайе прати топката във вратата на Ботев, но голът не беше зачетен заради засада. Преди това топката се отби в сглобката след страхотен удар на Христо Иванов от въздуха. В петата минута на добавеното шестминутно продължение Арда стигна до втори гол и попари „канарчетата“. Защитата на Ботев забрави за присъствието на Ласана Ндиайе в наказателното поле, а нападателят беше намерен с пас в коридор от Милен Желев. Ндиайе овладя, завъртя се и прати топката в мрежата.