Берое и Лудогорец се изправят един срещу друг в последен мач от 14-ия кръг на efbet Лига. Двубоят под Аязмото е от 20:00 часа и ще бъде ръководен от Валентин Железов.

Гостите от Разград влизат в срещата в отлично настроение, след като си гарантираха участие в Европа и напролет - минимум 1/16-финал в турнира Лига на конференциите. В четвъртък отборът на Анте Шимунджа победи ХИК (2:0), с което си осигури минимум трето място в групата си в Лига Европа. 

Преди седмица "орлите" се върнаха на победния път и в шампионата, надделявайки над ЦСКА - София с 2:1. Днес Лудогорец ще опита да затвърди доброто впечатление и да прибави нови три точки към своя актив.

Берое продължава да изпитва проблеми, като вече в три поредни мача от първенството не познава вкуса на победата. За последно заралии се наложиха над Спартак (Варна) у дома в началото на септември. Останалите два успеха на "зелените" през настоящата кампания отново бяха в Стара Загора, което дава надежда на Берое, че може да измъкне нещо от шампиона.

Домакините изиграха контролна среща в средата на миналата седмица, в която надделяха над третодивизионния Сокол (Марково) с 1:0. Това бе и първи успех за Николай Киров начело на тима, но в неофициален мач.

Белия няма да може да разчита на нападателя Калоян Кръстев, който получи контузия и бе принудително заменен в последния двубой срещу Пирин. Надеждите в отбора обаче са свързани с това, че Серкан Юсеин ще бъде възстановен за важната среща.

25

Извън сметките на Анте Шимунджа остава Сисиньо, който изтърпява наказание заради червения картон срещу Локомотив (София).

БЕРОЕ - ЛУДОГОРЕЦ

Вероятни състави:

БЕРОЕ (3-4-2-1): Караджов; С. Николов, Пиргов, Фонтен; С. Георгиев, Юсеин, Мечев, Рука; Траоре, Анисе; Тунгара
Старши треньор: Н. Киров

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Падт; Фон Витри, Пластун, Недялков, Групер; Шоу, Нареси; Десподов, Нонато, Делев; И. Тиаго
Старши треньор: А. Шимунджа

СЪДИЯ: Валентин Железов
СТАДИОН: "Берое", Стара Загора
НАЧАЛО: 20:00 часа