Ботев (Пловдив) постигна първа лесна победа в шампионата, без да се притеснява за крайния си успех в по-голяма част от срещата. Съперник на канарчетата бе Пирин, а благоевградчани бяха надиграни с 3:1.

В 6-ата минута удар на Джеймс Ето’о извън наказателното поле бе блокиран от тялото на защитник и стана много удобна за стража Янко Георгиев. Пирин отговори с идентична ситуация, при която Ханкич улови топката след шут на Славчо Шоколаров. Скоростна атака в 8-ата минута намери Елвин Ману на върха на атаката на Ботев. Нападателят не успя да си спре добре топката и ударът му изневери.

Преди това обаче главният съдия видя нарушение срещу играч на Ботев. От последвалия фаул Янко Георгиев трябваше да избива топката в корнер, тъй като ударът на Емануел Току беше насочен точно под гредата. В 14-ата минута лош пас назад позволи на Елвис Ману да тръгне един на един срещу Николай Бодуров. Нападателят намери начин да стреля, но прати удара си в аут.

В 20-ата минута Ботев поведе в резултата с гол на Па Конате. Цялата атака на „канарчетата“ бе развита много добре и позволи на Мохамед Брахими да пробие по десния фланг, след което да центрира в наказателното поле, където Конате отклони топката и я прати в мрежата.

В 28-ата минута Хидайет Ханкич трябваше да се намесва след мощен удар на Чебраилс Макрецкис; в горния десен ъгъл. Плонжът на вратаря бе много добър. В 32-ата минута поредна скоростна атака на „канарчетата“ завърши с удар. Елвис Ману центрира по земя в наказателното поле, където Емануел Току атакува топката и стреля от движение. Шутът му мина встрани от вратата, за съжаление на феновете в Коматево.

В 33-ата минута Ботев удвои преднината си чрез Елвис Ману. Нападателят бе намерен зад гърба на защитата и останал сам срещу вратаря, прекара топката през краката на Янко Георгиев.

В 44-ата минута балонно центриране на Мохамед Брахими намери Току на втора греда. Крилото на Ботев стреля от въздуха, но в аут.

Второто полувреме започна много силно за Ботев. Ван Хертъм проби по десния фланг, влезе навътре, след което стреля към далечния ъгъл. Ударът му премина на сантиметри от страничната греда. В 51-вата минута страхотен пас на Джеймс Ето’о разсече защитата на Пирин и изведе Емануел Току сам срещу вратаря. Шутът на нападателя обаче му изневери. Малко след това Янко Георгиев с една ръка спря Ману за втория му гол днес.

В 59-ата минута Чебраилс Макрецкис шутира мощно над вратата на Ханкич. В 63-ата минута резултатът стана класически след триходова атака на Ботев. Рожденикът Димитър Тонев подаде към Елвис Ману, а той с едно докосване отклони към напълно свободния Емануел Току. Последният път просто прати топката в опразнената врата.

В 67-ата минута Ради Цонев отправи хубав удар от фаул, при който Ханкич плонжира, за да запази мрежата си суха. Две минути по-късно появилият се от резервната скамейка Андрей Йорданов върна едно попадение за Пирин. Той се придвижи добре в наказателното поле между защитниците на Ботев и с глава прати топката неспасяемо във вратата.