Клубът на привържениците на Ботев (Пловдив) излезе с позиция след вчерашната загуба от Левски с 0:1. Публикуваме декларацията на бултрасите без редакторска намеса:

До момента в 11 мача от сезона в Първа лига Ботев Пловдив има отменени 6 гола с ВАР, получил е 3 червени картона отново след намеса на ВАР, а ситуациите, в които жълто-черните имат претенции за дузпа, са сигурно една дузина. (Въобще не споменаваме побутването след спорни фалчета в центъра на терена, спиране на контра атаки и пр.) .

В някои от случаите преценката на съдиите е справедлива, но в много други, решенията дори не са спорни, а просто комични. Вчерашната намеса на жената Тренчев е перфектният пример как Ботев губи точки в дерби основно заради на*сирането на един човек (или двама-трима, без значение). В стремежа си да добутат Левски до заветното второ място, БФС и съдиите ощетяват без грам достойнство почти всеки отбор в Първа лига.

Бъдете спокойни, дори и да не успее да завърши втори, въпреки че във всеки мач всичко е постлано за синя съдийска победа, Левски завинаги се е доказал като най-достойния сребърен медалист и никой не може да отнеме тази „слава“ на отбора от Сухата река.

Очевидно е, че сезонът ни е тежък и играта на тима не е добра, но за да спечели Ботев точки, трябва да е подготвен, че или ще играе с човек по-малко почти цял мач, или ще трябва да отбележи поне 3-4 гола, за да му признаят 2. Поне това показва статистиката в 9 от 11 наши мача този сезон.

Единственото, на което феновете на Ботев се надяваме във всеки един сблъсък, е, че съдията ще свири 50/50 и ще отсъжда справедливо всяка една спорна ситуация. Толкова е просто, нали?

За съжаление не и за празните погледи от БФС и Съдийската комисия, както и техните пос*ани представители в кабинките на ВАР и долу на терена. Няма смисъл да призоваваме „реферите“ в каквото и да е, вие просто толкова си можете. По-важно е да се излиже **** на някой, отколкото да стане незабравимо дерби на терена. При признати голове в дербитата ни с Левски и Локо Пд, предстояха доста интересни последни минути и на двата мача, но това не е важно.

Призоваваме футболистите ни да направят всичко възможно да отбележат по 3-4 гола в двубоите с Пирин и ЦСКА-София (за да им бъдат признати поне 2). Също така да бъдат готови, че може да играят в намален състав, няма да им бъдат отсъждани дузпи, а червени картони за другия отбор са просто в сферата на фантастиката.

Даваме и жокер към играчите на нашите противници. В случай, че видите зор и не можете да предотвратите гол или не можете да отговорите на играта на Ботев, почвайте да се мятате като умрели във всяка спорна ситуация и пищете като заклани. Това очевидно действа безотказно срещу нас, без значение има ли нарушение или не.

Защо Ботев е най-ощетяваният отбор може би във водещите лиги в цяла Европа? Това остава мистерия.