Ботев Пловдив загуби гостуването си на Герена с 1:0. Канарчетата можеха да се докопат и до точката, но гол на пловдивчани през второто полувреме бе отменен доста пресилено след дълго разглеждане от ВАР арбитрите, а след това и от главния рефер.

Още в третата минута Ивелин Попов имаше добра възможност, но се забави пред вратаря и стреля леко. Гостите стъпваха по-здраво и това изнерви публиката, докато домакините се опитваха със своя стил да стигнат до гол. Тимът на Копич опитваше да контраатакува с бързите си Ману и Току, като в 19-ата минута имаха добра възможност.
При следващата атака обаче Левски поведе. Роналдо центрира остро отдясно, а връхлитащият Стефанов матира Ханкич с удар от няколко метра.Попадението даде още по-голямо самочувствие на домакините, които продължиха да търсят нов гол, но без много успех. Общо взето Уелтон стреля няколко пъти извън целта, а много интересни неща на терена не се случваха.

На почивката Мъри пусна Абдулахи Шеху, който дебютира за Левски. Националът на Нигерия замени Петрис и застана на позицията десен защитник. Брахими пък влезе вместо Мертнес.В 55-ата минута Стефанов проби отлично отдясно и намери връхлитащия Попов, който стреля, но Пунчец изби в корнер. При последвалото центриране Стефанов игра с глава, а на задната греда Сундберг също с глава пропусна да удвои. Минков и Тонев се появиха в игра за „жълто-черните“ и това даде резултат, тъй като в 63-ата минута крилото с бомбен удар прати топката в горния ляв ъгъл на Андреев за 1:1. Скамейка на пловдивчани полудя от радост, но тя не продължи дълго, тъй като реферът Станимир Тренчев бе викнат да гледа ВАР. След като се върна на терена съдията отмени попадението за фал на Ману срещу Цунами секунди преди гола. Естествено решението вбеси щаба на Ботев и зарадва този на Левски.

Андриан Краев влезе в игра, а Уелтон пропусна да удвои в 75-ата минута. Удар на бразилеца бе избит от Ханкич, а Стефанов при добавката симулира за дузпа и получи жълт картон. Марин Петков замени получилия множество аплодисменти Попов.В 85-ата минута отново вратарят спря Уелтон пред гола. Малко преди края на редовното време Ханкич и Шаху получиха жълти картони след съприкосновение извън наказателното поле.