Бившите водачи в световната ранглиста по тенис Новак Джокович и Даниил Медведев си осигуриха среща помежду си на полуфиналите на турнира по тенис в зала от сериите АТP 500 в Астана. В четвъртфиналите те постигнаха експресни победи и така и двамата продължават без загубен сет в надпреварата.

В първия двубой от вечерната сесия в столицата на Казахстан поставеният под номер 4 в схемата Джокович надделя с 6:4, 6:3 над руснака Карен Хачанов за час и 29 минути. За сърбина, който през миналата седмица спечели и турнира в Тел Авив, това е седма поредна победа, като по време на тази серия той все още няма загубен сет.

Джокович показа леки колебания единствено в средата на първия сет, когато допусна изравняване от 3:0 до 3:0, но след това не даде никакви други шансове на съперника си.

Още по-убедителен бе поставеният под номер 2 в схемата Медведев. Руснакът спечели с 6:1, 6:1 срещу испанеца Роберто Баутиста Агут за само 66 минути.

Медведев направи пет аса в мача и спечели шест от седемте гейма, в които посрещаше сервиса на Баутиста Агут.

Досега Джокович и Медведев са се срещали десет пъти помежду си, като сърбинът води с 6:4 успеха. Двамата обаче не са играли от финала на турнира в зала в Париж през ноември миналата година, когато Джокович спечели в три сета.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.