Мениджърът на Арсенал Микел Артета смята, че в мачове като този срещу Ливърпул, който предстои тази неделя, „артилеристите“ трябва да покажат действително, че са вдигнали достатъчно нивото си и вече могат да се конкурират с най-силните отбори в Англия.

"Предстои ни много голям и вълнуващ мач срещу един от топ отборите в лигата. Ще бъде труден двубой, който ще изисква от нас да дадем най-доброто от себе си. През последните пет-шест години съперникът показваше на каква ниво е. Сега и ние трябва да покажем, че се вдигнали нашето ниво и сме готови да се конкурираме с тях. Аз съм напълно наясно, че можем да сме много по-добри от показаното досега. Винаги виждаш слабостите, които искаш да подобриш.

Истински съм щастлив и горд от промяната на динамиката и атмосферата около клуба. Да, успехът се измерва с трофеите, но също така хората трябва да разберат къде се намирахме и колко разбити бяха клубът и цялата среда около него.

Не съм тук да давам оценки на Ливърпул и тяхна форма. Мисля, че това, което направиха през последните пет години, няма нужда от представяне. Ясно е, че те се бориха за трофеите във всяко състезание, в което участваха, така че поздравления за това, което направиха", заяви Артета на днешната си пресконференция.