Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов сподели очакванията си преди домакинството на Ботев (Пловдив) от 13-ия кръг на efbet Лига. Наставникът на "сините" разкри, че ще може да разчита на Ноа Сонко Сундберг, както и на най-новото попълнение Абдулахи Шеху.

Той коментира и наказанието, което столичани трябва да изтърпят по време на утрешния двубой, а именно - сектор "А" да бъде затворен.

27

"И двамата (б.а Шеху и Сонко Сундберг) са здрави и тренират с отбора. Ноа направи две-три тренировки с отбора. Ще преценим, най-вече откъм здравословното му състояние. Нормално да не е в най-добра спортна форма с оглед на травмата, но има достатъчно опит, за да изиграе мача, ако е здрав. 

Шеху постепенно набира нормална спортна форма. Мисля, че и документите вече са наред. Ще преценяваме какво участие ще вземат и двамата в утрешния мач. Досега сме се справили без двамата, така че ще търсим оптималното за Левски. 

Оттук нататък ни трябват всички футболисти, за да правим ротации в определени мачове, защото ще играем в сгъстен цикъл през 3-4 дни. 

Ботев направи добри неща откъм селекция и резултати. Миналата година бяха евроучастник, така че заслужават уважение. Тази година имаха нещастен старт откъм резултати. Може би участието в Европа ги пообърка. 

Ботев притежава доста футболисти с отлични качества. Отборът играе добър и комбинативен футбол. Очаквам сериозен футболен сблъсък. Ботев винаги е бил един от водещите отбори в първенството, който създава проблеми на всички тимове. С идването на новия треньор имат подобрение откъм резултати. Виждам Ботев отново в борбата за евротурнирите, въпреки че в момента изостават откъм точков актив. 

Имат отлични футболисти, които играят комбинативен футбол. Ботев имаше друга футболна философия, когато аз бях треньор. Един клуб, който има цялото ми уважение. Аз съм фен на Левски, нямам други фенски пристрастия. Дай Боже и аз да имам дилеми за състава. Най-лесно е, когато цикълът е сгъстен, защото имаме възможност да използваме всички играчи. Аз нямам проблеми с избора си на състав. 

Ние сме по средата на пътя, на който искам да виждам Левски. Искам да виждам много по-солиден отбор откъм контрол на мача и представяне в защита. Щом има мачове, в които се пропукваме, значи нещата невинаги са наред. Концентрацията ни трябва да е на максимално ниво.

22

Шеху е привлечен, защото е поливанентен футболист и може да запълни две-три позиции в състава. Той трябва да показва качествата си на терена. Има достатъчно опит и се надявам да помогне на отбора. Всеки футболист трябва да заслужи мястото си в Левски на терена. По-важната част за утрешния двубой е как ще се представят нашите футболисти. Искам да видя от тях по-добра динамика и повече футболна агресия. 

Имаме наказание, което изтърпяваме, но трябва да зарадваме привържениците с добра игра и победа. 

Ботев е отбор, който иска да се надиграва. Двата отбора винаги играят футбол, така че ще стане един интересен мач за хората. Добре е, когато имаш мачове с отбори като Ботев, който се опитва да се надиграва. По този начин ще видим докъде сме стигнали и къде бъркаме. Надявам се празният сектор "А" да не се отрази на играта. Доколкото знам другите сектори почти са разпродадени, така че футболистите ще имат нужната подкрепа. Трябва да компенсираме с повече амбиция и добра игра. Не е приятно, когато се слагат изкуствени ограничения откъм присъствие на привърженици. Клубът не поддържа такива непристойни прояви. Заради един или двама недисциплинирани, не може да страдат 20 000 привърженици. 

Левски е силен, когато е със своите привърженици. Надявам се повече да няма такива случаи. 

Ние сме спокойни, ако нашите фенове не са провокирани. Те не създават проблеми. Знам, че нашите привърженици идват, за да гледат Левски. Пионякога са малко по-емоционални, но без димки ще сме като на театър. Футболът не е театър", заяви Мъри.

Снимки: Sportal.bg