След колебливия старт, който регистрираха Ювентус и Ливърпул в Серия „А“ и Премиър лийг, „бианконерите“ и мърсисайдци имат амбицията да преобърнат в положителна посока своите кампании с победи в дербитата с Милан и Арсенал. „Росонерите“ имат четири точки преднина пред отбора на Макс Алегри, който изостава на цели седем точки от върха. Това означава, че при още една загуба „бианконерите“ може рано-рано да се откажат от амбициите си за титлата. И двата отбора имат своите проблеми в последните седмици, но кой ще успее да се възползва в по-голяма степен от трудностите в лагера на съперника? С тази тема започват петъчната дискусия в „Контра“ журналистите Мартин Стоичков, специален гост на предаването, Радослав Стойков и Васил Сумрачки.

Ливърпул изостава дори повече от върха в сравнение с Ювентус. Мърсисайдци са на цели 11 точки зад лидера Арсенал, който е и следващият съперник на тима на Юрген Клоп. Ще продължават ли „артилеристите“ с вдъхновеното си представяне, или традиционно Ливърпул ще се окаже голяма хапка за тях?

След това фокусираме вниманието си върху поредното издание на „Дер Класикер“ - голямото дерби на германския футбол. Този път Борусия (Дортмунд) и Байерн (Мюнхен) влизат в дербито с еднакъв точков актив, което прави сблъсъка на „Сигнал Идуна Парк“ още по-интересен. Ще успее ли далеч по-неопитният състав на „жълто-черните“ да вземе нещо от баварците, които възвръщат головата си форма, след като реализираха девет попадения в последните си две срещи?

Завършваме със столично дерби в Ла Лига, където Хетафе посреща Реал Мадрид. „Балите“ спечелиха само точка от последните си две гостувания на този съперник, а в миналия кръг победната им серия в първенството бе прекъсната след равенство с Осасуна, след което Реал отстъпи първото място на Барселона. Създава ли това предпоставки за нова грешна стъпка, или тимът на Карло Анчелоти ще покаже далеч по-голямата си класа?

ГЛЕДАЙТЕ ПРОГНОЗИТЕ НА „КОНТРА“ ЗА ЧЕТИРИТЕ НАЙ-ИНТЕРЕСНИ СРЕЩИ ОТ ПРЕДСТОЯЩИЯ УИКЕНД!

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, на живо, в ефира на MAX Sport 3.