Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че се опитва да направи състава си отново непредвидим за своите съперници и поради тази причина може да променя схемите на игра на мърсисайдци съобразно следващия опонент. Дълго време германецът се придържаше към 4-3-3, но срещу Глазгоу Рейнджърс Клоп заложи на четирима офанзивни футболисти и в различните периоди от мача състава изглеждаше подреден по различен начин от 4-2-3-1 през 4-2-4 до 4-4-2. Клоп отказа да разкрие дали ще бъде така и в дербито с лидера Арсенал в неделя. 

„Те имат цялото ми уважение. Много добра работа на Микел Артета. Когато имаш нужда от време, никой не иска да ти го дава. В отбора има много талант. Габриел Мартинели, Мартин Йодегор, Букайо Сака, Габриел Жезус...Всеки знае колко добър беше още в Атлетико. Толкова много качество, а освен това са един млад, вълнуващ тим, който се справя много добре. Отиваме там и не мислим за миналите резултати.

Все още работим по намирането на изход от проблемите в дефанзивен план. Не може да кажем, че след един мач сме се завърнали. Имаме нужда от постоянство. Не ми трябват краткосрочни решения. Трябва да сме добри, докато не станем изключителни. Продължаваме да се подобряваме. Гостуване на Арсенал, гостуване на Рейнджърс, Ман Сити...Оптимист съм. Тези играчи все още са изключителни.

Дали ще използвам системата от мача с Рейнджърс? Всяка система в света има слабости. Всичко зависи от това какво сме направили и с каква интензивност играем. Няма система на която може да разчитате всеки път и да твърдите, че тя е перфектна. За нас е важно да станем отново непредвидими за съперника. Затова се нуждаем от различни системи. Трябва да изберем коя е най-подходяща за конкретния съперник.

Къртис Джоунс тренира вчера и изглежда добре. Това бе първата му тренировка. Наби Кейта и Алекс Окслейд-Чембърлей все още са малко по-назад. Анди Робъртсън тича и изглежда близо до завръщане. Къртис обаче е най-близо. Имаме една нова контузия – на Артур Мело. Това се случи на тренировката преди мача с Рейнджърс. Нормална ситуация – мускулна контузия. Трябва да почакаме, за да видим колко време ще му е нужно“, заяви Клоп на днешната си пресконференция.

Снимки: Imago