Черно море Тича започва сезона в Националната баскетболна лига с един нов състезател – американецът Ейврил Угра. На проби в тима е Константин Лазаров, съобщи треньорът на варненския тим Кирил Болшаков. 

Той допълни, че заради контузия началото на първенството пропуска Цветомир Куртев. 

"Доколкото можахме направихме всичко и сме готови за старта на първенството", заяви специалистът.

Той припомни, че тимът е без трима от играчите от миналия сезон. Веселин Георгиев приключи кариерата си, Мартин Стефанов премина в Берое, а Цветомир Куртев е с контузия, в момента го няма в отбора и пропуска началото на първенството. По думите му това означава, че в сегашния състав Черно море Тича е с една идея надолу в сравнение с миналата година. 

Треньорът посочи, че отборът е длъжен да измени стила си. 

"В момента не можем да играем един на един с останалите тимове, така както на нас ни се иска, по простата причина е, че отборът е една идея надолу", каза специалистът. 

Според него трябва да се вдигне нивото на играчите на Черно море Тича, за да се изравнят с останалите баскетболисти в България. 

"Ние сме длъжни да укрепим играчите чисто физически, както отборно, така и индивидуално, за да можем да се противопоставим на останалите отбори. На нас ни трябва време, за да ги изградим като състезатели, това няма да стане бързо, ние знаем, че ни е нужно време, аз не съм магьосник, и това ниво ще го вдигаме по време на целия сезон. Когато започне шампионатът ние ще видим ситуацията. Ако имаме финансова възможност ще вземем още някакъв състезател, още малко помощ", посочи специалистът. 

Отборът на Черно море Тича изигра пет контроли по време на подготовката си. 

"Не по наша вина се наруши нашия план за приятелски мачове", коментира още Болшаков. И допълни, че за него не е толкова важно дали са играли контроли, а по-важното е, че отборът е тренирал добре, подготвял се е и тимът върви към своята цел. 

В първия кръг на НБЛ Черно море Тича приема Ямбол в неделя от 18:00 часа в зала "Христо Борисов" във Варна.