Българският тенисист Адриан Андреев и французинът Корентен Муте бяха глобени по 10 000 евро за спречкването им след мача им на турнира в Орлеан (Франция), спечелен от българина от АТР. Това съобщи френският вестник "Ла Репюблик". Наказанието е взето предвид доклада на съдията на мача.

На осминафинален мач на турнира, който се игра на 29 септември Андреев спечели над Муте за втори път в рамките на няколко дни, след като се наложи и в Генуа. След мача българинът удари с гръден кош съперника си през мрежата, а Муте се опита да го хване за гушата, като двамата бяха разтървани от съдията на стола, който слезе на терена.

Имаше напрежение по време на мача между двамата, като още по време на загрявката Муте се целеше от сервис в тялото на българина. След мача французинът обяви в социалните мрежи, че няма да се извини за това, което е направил, тъй като е бил напсуван два пъти в лицето от противника си.

"По време на мача наистина се чувствах зле, той не спираше да ме провокира. Още в Италия на предишния ни мач той започна да ми говори и да ме пита какъв ми е проблемът. Аз нямах проблем с него, победих го. Той ме напсува на мрежата. Той явно има проблем с мен, аз нямам с него", каза Андреев на пресконференцията след мача.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.