38-годишният капитан на Тренто Матей Казийски започна своя 10-и сезон в любимия си клуб в Италия.

Казийски гостува на водещата Сара Раванели в студиото на "RTTR Volley”.

„Много съм мотивиран, както винаги ми се е случвало през предходните 9 състезателни години, които вече прекарах в Тренто. Щастлив съм, че началото беше положително, не само за отбора, но и лично, защото реализирането на 26 точки в първия мач беше изненада и за мен."

📸| GALLERY

Matey #Kaziyski stasera a “#RTTRVolley”

🎯 @RTTR_News
#️⃣ #trentinonelcuore pic.twitter.com/ZbxqSi4BBv

— trentinovolley (@trentinovolley) October 3, 2022

„В неделя вечерта противниците ни от Сиена се опитаха да ни затруднят, започвайки много добре във всеки гейм. Успяха в третата част, но ние се върнахме в четвъртата и спечелихме мача. Като цяло изиграхме добър мач и вложихме правилния дух на терена. Лично аз имах голямо желание да започна успешно особено на сервиса, елемент, върху който работихме много и който веднага дава осезаеми резултати.” 

„Имахме много дълъг пред сезонен работен период, ние сме във фитнеса от 9 август. В първата част работихме заедно с много младежи от нашата школа и се надявам да е бил полезен период не само за нас, но и за момчетата, които след това се върнаха в редиците на младежкия тим на Тренто. Малко по-малко се възстановихме, но е вярно, че тренирахме пълноценно само през последната седмица и неизбежно ще трябва да компенсираме много загубено време през следващите няколко дни".

„Аплодирах Даниеле Лавиа, Алесандро Микиелето и Рикардо Сбертоли по време на Световното първенство и съм щастлив, че в крайна сметка се прибраха със златния медал. Аз лично им направих комплимент, но също така ги помолих да ни платят вечеря, за да отпразнуваме по най-добрия начин. Ще го поставим в календара в първата почивка, която ще ни предложи този сезон.”

28

„Има много промени в Суперлигата на Италия и балансът на силите между различните отбори със сигурност трябва да бъде преразгледан и „проучен отново“. Резултатите от първия кръг показват, че така наречените големи играчи трудно могат да надделеят над другите отбори. Вярвам, че истинските стойности ще се появят по-късно, когато отборите имат няколко седмици тренировки. Чистерна и Верона вече са се разкрили.

28

„В събота във Верона ще играем вече важен мач - “ДЕРБИ ДЕЛ’АДИЖЕ”. Надявам се, че двубоят може да бъде красив и вълнуващ, но преди всичко си представяме, че ще е трудно. Готови сме да дадем всичко от себе си, за да постигнем още един положителен резултат”.

28