Два мача от първия кръг на редовния сезон на Националната баскетболна лига попаднаха в програмата на Макс спорт 2. Телевизионният партньор на елитното първенство ще започне сезона с двубой, по традиция изпълнен с висок заряд и много емоции – Левски срещу Рилски спортист. Срещата е на 8 октомври в зала "Универсиада" с начален час 19.00.

В понеделник баскетболната програма на телевизията ще продължи с мач на ЦСКА. "Червените" се завръщат в елита след 13 година пауза в своята зала с двубой срещу амбициозния тим на Спартак Плевен. Срещата е планирана за 19.00 часа.

На 8 октомври в 19.00 часа има още един мач от програмата на НБЛ за първия кръг между Черноморец и Шумен в зала "Бойчо Брънзов". На 9 октомври от 18.00 часа в зала "Христо Борисов" Черно море Тича (Варна) посреща Ямбол.

На 10 октомври първият кръг завършва в зала "Общинска" в Стара Загора с регионално дерби между Берое и Академик (Пловдив).

Два мача от втория кръг са в програмата на телевизията. На 15 октомври от "Арена Самоков" ще бъде предавано дербито между носителя на efbet Купа на България и на Суперкупата Рилски спортист и шампиона от миналия сезон Балкан (Ботевград). Срещата е с начален час 19.00. В ефир попадна още един двубой на Спартак Плевен – домакинството в зала "Балканстрой" на Левски на 17 октомври в 19.00 часа.