Тази вечер предстоят 8 мача от третия кръг в груповата фаза на Шампионската лига. Със сигурност ни чакат интересни сблъсъци, а най-вероятно ще станем свидетели и на изненадващи резултати. В част от групите вече се очертаха фаворитите, а в други силите изглеждат изравнени. 

С най-голям интерес се очаква дуелът между Интер и Барселона на "Сан Сиро". И двата тима вече загубиха от Байерн (Мюнхен), което означава, че не могат да си позволят грешни стъпки в преките мачове. "Нерадзурите" са притиснати до стената след серия от слаби резултати в Серия "А", а Барса е в приповдигнато настроение, след като оглави класирането в Ла Лига. 

Байерн едва ли ще има особени проблеми в домакинството си на Виктория (Пилзен). За чешкия тим е успех, че се класира за групите, но жребият го прати в най-трудната група, а визитата на "Алианц Арена" ще е огромен тест за състава на Михал Билек. Байерн показа класа с разгромен успех срещу Байер (Леверкузен) преди няколко дни, а довечера феновете ще очакват нова голова фиеста от любимците си.

В група "А" Ливърпул ще преследва задължителна победа в британското дерби срещу Рейнджърс. Отборът на Юрген Клоп не е убедителен от началото на сезона, а поредното доказателство дойде с равенството 3:3 срещу Брайтън преди няколко дни. Рейнджърс загуби първите си два мача в турнира и още няма отбелязан гол, но със сигурност няма да се даде без бой на "Анфийлд". 

В Амстердам Аякс посреща Наполи в двубой, който може да се превърне в празник на атакуващия футбол. Домакините не са в добра форма в последните седмици и отстъпиха лидерската позиция в Ередивизи, а Наполи впечатлява с постоянеството си и ще се опита да направи нова важна крачка към осминафиналите в надпреварата. 

В група "В" изненадващ лидер е Брюж. Белгийският тим спечели първите си два мача, а днес му предстои домакинство срещу Атлетико Мадрид. Диего Симеоне похвали съперника, който още не е допуснал гол в турнира. Атлетико със сигурност ще има едно наум от предишното си гостуване на "Ян Брейдел" през 2018 година, когато с мъка се добра до нулево равенство. 

Порто посреща Байер (Леверкузен) с амбицията за задължителна победа. След две поражения на старта, "драконите" са заплашени рано-рано да отпаднат от борбата за първите две места, но днешният мач има дава възможност да се върнат в играта. Гостите от Германия са корав съперник и се надяват да отмъкнат поне точка в Португалия.

В група "D" начело е Спортинг (Лисабон) с пълен актив от 6 точки. Довечера "зелено-белите" ще гостуват на Марсилия в опит да запазят лидерската си позиция. Французите още нямат точка и отбелязан гол и само победа на "Велодром" ще запази шансовете им за класиране в следващата фаза. 

Интересен ще е и мачът между Айнтрахт (Франкфурт) и Тотнъм. Германският тим, който през миналия сезон триумфира в Лига Европа, иска да направи впечатление и на най-голямата сцена. Срещу "шпорите" на Антонио Конте Айнтрахт не е в ролята на фаворит, но подкрепата на публиката може да е важен коз по пътя към трите точки.