Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте се защити от критиките, че отборът му играе прекалено дефанзивно, въпреки че разполага с много качествени атакуващи футболисти. Италианският специалист обясни, че за него най-важен е резултатът и не иска тимът му да се озове в ситуация да загуби разгромно, намеквайки за поражението на Манчестър Юнайтед от Манчестър Сити с 3:6. 

“Когато загубите, трябва да се оправдавате, а когато печелите, съперникът търси оправдания. За мен е важно да разработя план, който да постави футболистите му в най-добрата възможна ситуация спрямо техните характеристики. В противен случай, може да се получи така, че да получите шест, седем или осем гола. В Англия има много такива примери. В моята кариера обаче никога, абсолютно никога не е ставало подобно нещо”, заяви Конте.

🗣️ "I can teach football"

Tottenham's Antonio Conte defends his style of play saying he can teach a lot of people about football. pic.twitter.com/OmWlM8HtVE

— Sky Sports News (@SkySportsNews) October 3, 2022

“Не обичам да играя открито и съперникът да вкара шест, седем или осем гола. Печелил съм в Англия, печелил съм и в други първенства, затова смятам, че много хора могат да се учат от мен за футбола”, каза още италианският специалист. 

През уикенда Тотнъм отстъпи с 1:3 на Арсенал и заема трето място в Премиър лийг, а днес ще гостува на Айнтрахт (Франкфурт) в Шампионската лига.

Снимки: Gettyimages