Лестър се измъкна от дъното в Премиър лийг, след като в последен мач от 8-ия кръг разгроми Нотингам Форест с 4:0. "Лисиците" постигнаха първата си победа за сезона и изпревариха по голова разлика днешния си съперник. Джеймс Мадисън вкара два гола и направи асистенция за домакините, които преди днешния двубой нямаха нито една "суха мрежа". За Форест това беше пето поредно поражение.

"Лисиците" бяха твърдо решени да сложат край на негативната серия от резултати и лишиха двубоя от интрига още до почивката. Отборът на Брендън Роджърс извлече максимума от грешките на съперника, а при повече концентрация можеше да вкара и още голове. Нотингам за пореден път демонстрира, че е уязвим в защита и ако това не се промени, едва ли ще успее да запази мястото си в елита.

Големият лидер на Лестър беше Джеймс Мадисън. Той създаде почти всички опасности пред вратата на Дийн Хендерсън, като още в 5-ата минута след каскада от финтове качи топката на главата на Киърнън Дюсбъри-Хол, но той стреля в аут. Джейми Варди пропусна да открие резултата след центриране на Мадисън от статично положение в 14-ата минута, а малко по-късно хитро се измъкна от засадата, но шутира право в ръцете на Хендерсън. 

Нотингам имаше своя шанс в 22-ата минута, когато Тайуо Ауоний нацели гредата. Късметът още веднъж обърна гръб на гостите три минути по-късно. Мадисън стреля от границата на наказателното поле, топката се отклони от ръката на Скот Маккена и влезе във вратата. Хендерсън нямаше какво да стори заради рикошета, който го заблуди.

Полученото попадение обърка футболистите на Стив Купър и много скоро те инкасираха втори гол. Този път Харви Барнс използва оставеното му свободно пространство и с прецизен удар в далечния ъгъл покачи на 2:0. Това обаче не беше всичко, защото в 35-ата минута Лестър отново ликуваше. Мадисън изпълни перфектен пряк свободен удар и не остави шанс на Хандерсън да се намеси.

Втората част започна с нов пропуск на Ауоний. Нигериецът беше изведен очи в очи с Дани Уорд, но не успя да го преодолее, а Бренан Джонсън не пое добре отбитата топка и възможността отмина. Лестър пък претендираше за дузпа след удар на Харви Барнс, при който топката срещна ръката на Стив Кук, но реферът Робърт Джоунс прецени, че изстрелът е бил от много близо.

До края на мача "лисиците" стояха прибрани в половината си и разчитаха на контраатаки. Нотингам можеше да върне едно попадение в 64-ата минута, но Уорд изби в корнер удара на резервата Еманюел Денис. "Черешката на тортата" дойде в 73-ата минута с гола на Патсон Дака. Заменилият Варди нападател засече с пета перфектно центриране на Мадисън от десния фланг и оформи крайното 4:0. 

Снимки: Gettyimages