Гардът Деян Карамфилов бе награден с приза за “Най-полезен играч” на двубоя за Суперкупата на България. Плеймейкърът записа 12 асистенции и отбеляза 7 точки, за да изведе своя Рилски спортист към триумфа след успех със 70:60 над Балкан в зала “Арена Ботевград”.

“Ключът беше в това, че бяхме в по-добър ритъм след двете силни срещи срещу отбори от Европа. Балкан имаше само контроли досега. Това беше първото нещо, второто е, че на тях им липсваха двама играчи. Гардът им е доста основен, а в днешно време само с един гард 40 минути е трудно да се играе. Естествено, нашата агресивна игра също беше ключът. 

Посвещавам наградата на себе си за работата през всичките тези години. Всичко в отбора е наред. Все още се напасваме един към друг. С американците се разбираме, тепърва опознават града и нашата култура. С българите се познаваме от националния отбор, сплотени сме и мисля, че това се видя на игрището. Ние в последните две години взимаме Купата и играем добре във ФИБА, но тази година ще сме повече фокусирани в края на шампионата. Титлата е нещото, което най-много липсва на Рилски”, каза Карамфилов.

Снимка: start-photo.bg