Старши треньорът на Балкан Тони Дечев говори пред медиите след поражението с 60:70 от Рилски спортист в спора за Суперкупата на България. Наставникът на ботевградчани намекна, че тимът може да се раздели с новото си попълнение Калвин Годфри, ако той не подобри представянето си в тренировъчния процес и не влезе във форма. 

“Ситуацията в отбора на Балкан е такава, каквато я виждате. Тези, които са налице, се бориха и се бориха мъжки. Рилски спортист има много голям потенциал да играе в нападение и ние там задачата я изпълнихме - вкарали са ни само 70 точки. Това, което зависеше от нас, сме го направили. Просто не ни стигна донякъде класата в нападение. Имаме много млади момчета, които са в ротацията. Напрежението от първи официален мач за трофей пред нашата публика си оказа влиянието. Имаме много слаб процент от тройката и винаги пропуските от тази зона ги отдавам на това, че играчите са много пренавити. С 60 точки трудно можем да победим отбора на Самоков. 

Доволен съм от начина, по който отборът реагира, когато се появиха проблеми. Райън Хароу вчера получи проблеми с кръста и в последния момент решихме, че Калвин Годфри не е достатъчно подготвен. Още не сме взели решение какво да правим с него. Има вариант да се разделим с него. Дали сме му още малко време, за да покаже, че може да изпълнява ролята си. Това, което той показа, не отговаря на квалитета му и за това, което сме го взели”, каза Дечев.

Снимка: start-photo.bg