Наставникът на Локомотив Пловдив – Александър Томаш, призна превъзходството на ЦСКА 1948 в двубоя между двата тима. „Червените” се наложиха с 3:1 и нанесоха първо домакинско поражение на „смърфовете” от началото на сезона.

„Играхме срещу противник, който има индивидуална класа и лукса да разполага с дълга скамейка. Неприятна загуба, но поздравявам футболистите си. До 40-ата минута бяхме отбора, който накара отбора на ЦСКА 1948 да играе по начин, по който не бе играл досега – с дълги топки.Имахме ситуации, но не успяхме да вкараме. След това имахме малки колебания, които ни разклатиха”, коментира Томаш.

„В България много бързо вдигаме играчите, и бързо ги сваляме. Момчетата ще правят грешки. Аз съм човек, който залага на млади. Тук е моментът да ги подкрепя и да се учат от грешките си, защото нищо фатално не се е случило. Класата струва пари. Играчите на почивката усетиха индивидуалната класа в противниковия отбор. Всичко е психология, но това е, с което разполагаме в момента”, каза още специалистът.