Фенклубът на Локомотив Пловдив излезе с гневна позиция относно програмата за шампионатните мачове, която се изготвя от БФС. От „Лаута“ правят сравнение с двубоите на 7 други отбора от Първа лига, като ясно показват, че от футболната ни централа не мерят с еднакъв аршин:

Подновяването на шампионата изправи пред изненада привържениците на Локомотив Пловдив. От осемте мача, обявени по програма към момента, шест са в работни дни и то в часове, които практически възпрепятстват посещението им. Не за първи път БФС показва различен критерий по адрес на клуба, най-яркият пример за който е наложеното и впоследствие отменено наказание за две срещи без публика, вероятно от кумова срама, а не от случайно породило се чувство на справедливост.

Бихме разбрали донякъде БФС, ако един и същи критерий беше приложен по адрес на всички отбори. Но все пак и това бихме направили с уговорка – та защо бяха въведени изисквания да се изгради осветление по всички стадиони, ако мачовете ще се играят от 15 и 17 часа, когато времето е благоприятно и денят все още е дълъг?

Но проблемът е, че БФС прилага различни критерии – и при налагането на наказанията, и при изготвянето на програмата. За да не са безпочвени твърденията ни, нека погледнем фактите.

Локомотив Пловдив има по програма 6 мача в работни дни и 2 в почивни.

ЦСКА-София – 5 мача в работни дни и 4 в почивни.

Черно море – 4 мача в работни и 4 в почивни.

Славия – 3 мача в работни и 5 в почивни

Ботев – 2 мача в работни дни и 6 в почивни

Лудогорец – 3 мача в работни дни и 4 в почивни

Левски – 3 мача в работни дни и 6 в почивни

ЦСКА 1948 – 1 мач в работен ден и 6 мача в почивни

Не очакваме БФС да промени програмата – нашата футболна централа никога не е действала в интерес на привържениците. Но си задаваме въпроса – дали това е умишлено или от случайно. Защото ако е умишлено, ясно е, че това е търсен ефект. Но ако е случайно, човек трябва да е изключително неспособен, за да успее да скалъпи такава програма и да не види, че нещо не е както трябва. Ако служителите на БФС работеха някъде другаде по този начин, не биха ги държали и месец. Но те са в БФС, на сигурно място и с добри заплати. Нищо, че не могат една програма да направят като хората, та после се чудим защо националният отбор цикли.