Треньорът на Спартак Плевен Тодор Тодоров даде обширно интервю пред камерата на Sportal.bg, като засегнахме доста теми преди новия сезн в НБЛ. Баскетболният специалист разкри какво е състоянието на тримата контузени в  селекцията - Станимир Маринов, Божидар Аврамов и Барет Бенсън и кога те отново ще се върнат на паркета. 

„Надяваме се Стамбата да е готов до началото на сезона. Започна леки тренировки, всичко при него е наред засега. Надявам се всичко да продължи по този начин, по който сме планирали. Барет още на първия турнир в Плевен, на един от мачовете имаше лека контузия, която ние искахме да не форсираме. Дадохме му достатъчно време, но за съжаление на първия мач от турнира в Ботевград стана същото. Надявам се да не е нещо сериозно. Вече мина прегледи, започна възстановяване. Надявам се всички да сме готови. Естествено, чакаме и Божо, стискаме му палци всичко да е наред и да се възстанови както трябва, защото както знаете нашата основна цел е да запазваме ядрото от играчи, особено български и да се опитваме да надграждаме всеки един сезон.

Станимир Маринов има разтежение на задната част на бедрото. Не нещо чак толкова притеснително, но не е нещо, на което може да не му се обърне внимание. В него има достатъчно професионализъм и знае какво да направи в такива ситуации, надявам се, че ще е добре, когато трябва.", заяви Тодоров.

Той говори и за селекцията на плевенския тим, както и за целите през новия сезон. 

"За този момент селекцията ни е приключила. Печелившото нещо на една селекция е тя да се запази за цялата година, всички в нея да са здрави. Не всеки път се получава, но се надявам, че сме приключили със селекцията и да успеем да направим един колектив, който да покаже на баскетболната общественост, че ние държим на българското ядро и то има място сред водещите отбори в България.

Не мога да кажа, че нямаме цели. До този момент имахме за цел да върнем публиката в залата, да направим една баскетболна общественост в Плевен, която да се интересува от спорта и в частност от баскетбола. Естествено, моето мислене като човек е, че всяко нещо трябва да се надгражда. А това нещо трябва да стане с доста работа. Надявам се да поставим основите на едно начало и в края на сезона да сме там, където бяхме през изминалия сезон, най-малко, а като цяло ни се иска на всички да е по-добре.", смята треньорът на Спартак.

Тодоров коментира и предстоящия първи мач от новия сезон в НБЛ срещу завърналия се в елита отбор на ЦСКА.

"С оглед на селекциите, които правят всички отбори тази година, за мен първенството ще е доста по-интересно от миналата. Всички Много трудно ще се играе като гост. Специално отбора на ЦСКА, съставен от доста класни български играчи и от треньорски щаб, който няма нужда да коментираме, за всеки един отбор ще е удоволствие и предизвикателство и чест да играе срещу такива отбори. Всеки един нов отбор, добавен към тези, които съществуват сега е богатство за спорта, за баскетбола и за всички деца, които мечтаят някога да станат баскетболисти."

Какво още сподели Тодор Тодоров пред нашата камера, вижте във видеото!

Снимки: Борислав Цветанов