Ботев (Пловдив) приема Славия в среща от 12-ия кръг в efbet Лига. Двубоят на „Футболен комплекс Ботев 1912“ започва в 19:30 часа, а главен съдия на мача е Георги Давидов. 

В сблъсък помежду си се изправят 15-ият и 6-ият във временното класиране на шампионата, като разликата между тях е 11 точки. Ботев е на предпоследно място, като единствено Спартак (Варна) е с по-лош актив от „канарчетата“. В предишния кръг Ботев загуби именно от Спартак във Варна с 2:3. Все пак се забелязва съживяване в играта на Ботев, откакто Желко Копич замени Азрудин Валентич на треньорския пост. Пловдивчани нямат право на повече грешки и се нуждаят от силни мачове най-вече у дома, ако искат да постигнат нещо повече през този сезон и да се доберат до местата, даващи право на участие в плейоф за европейските клубни турнири. 

Междувременно Славия не се представя никак зле от началото на кампанията и събра актив от 18 точки в 9 мача. Възпитаниците на наставника Златомир Загорчич ще търсят успеха в Пловдив, с който да се приближат до Топ 4. Славистите пристигат в Пловдив след победа над Берое с 2:0 в домакинска среща от предишния кръг. 

По време на паузата в шампионата за мачовете на националните отбори Ботев напомпа мускули в контролна среща с Марица (Пловдив), завършила с успех за „канарчетата“ със 7:0. Трябва да се отчете обаче, че втородивизионният тим бе с доста резерви и юноши в състава си. Ботев показа желание и настроение в играта си, което ще бъде от голямо значение в следващите мачове. 

Славия пък завърши наравно 1:1 с Хебър в проверка, която бе неофициален дебют за Владимир Манчев начело на пазарджиклии. 

В последните три срещи между двата отбора за Първа лига, "канарчетата" побеждават в 2 от тях и завършват наравно при последното си гостуване на стадиона в Овча Купел. 

БОТЕВ (ПД) - СЛАВИЯ

Вероятни състави:

БОТЕВ (3-4-1-2): Ханкич; Пунчиц, Супрайен, Генев; Херман, Мертенс, Ето'о, Брахими; Рабей; Бароан, Ману
Старши треньор: Ж. Копич
СЛАВИЯ (4-2-3-1): Вуцов; Томбак, Чешмеджиев, Виячки, Соарес; Нгуена, Вълчев; Е. Стоев, Минчев, Тасев; Г. Иванов
Старши треньор: З. Загорчич

СЪДИЯ: Георги Давидов
СТАДИОН: "Ботев 1912", Коматево
НАЧАЛО: 19:30 часа