Крилото на Спартак Плевен Николай Стоянов говори пред камерата на Sportal.bg, след като той и неговите съотборници спечелиха трофея от турнира в памет на Георги Христов. Плевенчани надделяха над Пелистер с 94:89, а Стоянов завърши с 19 точки и 5 асистенции.

“На първо време спечелихме турнира с енергия. Може би навлизаме в оптимална форма за предстоящите официални срещи. Опитахме се да го покажем в срещата с Черноморец. Днес се опитахме да компенсираме контузията на Барет Бенсън и смятам, че успяхме да покажем това лице, което искаме да постигнем максимално за официалните мачове. Съставът е много добър. Имаме класни български момчета, които показват на какво са способни. Консистенцията от всичко това ще бъде много добре в края на сезона и смятам, че ще се поздравим с добри успехи. 

Поставена цел нямаме. Първо трябва да покажем изисканото от нас на игрището. Оттам нататък с победи ще се храним и ще искаме повече и повече, както и някой голям успех. За нас това е края на пета седмица от подготовката.

Момчетата, които сме здрави, сме готови за началото на сезона. Контузията на нашия висок играч обаче ни се отразява, защото един от външните хора минава в подкошието и отсъстваме с един голям състезател. Смятам, че тези, които сме налице, сме в оптимална форма и сме готови за предстоящите сблъсъци”, заяви Стоянов.

Снимки: Борислав Цветанов