Името на президента на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хлаифи може да бъде замесено в много сериозен скандал свързан с изнудване и малтретиране, съобщава френската медия “Либерацион” цитирана от испански издания. 

Става дума за гражданин с име Тайеб Б. с неизяснена националност, който е бил арестуван в Катар на 13 януари 2020-а и е прекарал месеци в затвора до 1 ноември същата година, когато е бил освободен. Арестът му се е случил, тъй като той е притежавал доказателства и материали, които доказват участието на боса на парижани в корупционни схеми по повод избирането на Катар за домакин на Световното първенство през тази година. Този избор бе силно критикуван през годините и винаги е будел подозрения в нечисти схеми свързани с него. Тайеб Б е бил подлаган на интензивен психологически натиск и мъчения, за да предаде материалите, с които е разполагал, преди да бъде освободен.

 Медията допълва, че свидетелски показания гласят, че този арест е бил мотивиран единствено от желанието за заличаване на тези доказателства и е бил нареден от “заповед на емира на Катар”. Към този момент медията не излиза с преки доказателства за тези твърдения.

Снимки: Gettyimages