Завръщането на Лионел Меси в Барселона продължава да бъде една от водещите теми в медииното пространство в Европа, както и мечта за много от феновете на каталунците. В последните седмици все по-настоятелно се пише и говори за подобна възможност, а сега нов тласък на тези слухове бе даден и от вицепрезидента на тима по икономическите въпроси Едуард Ромеу, който потвърди за подобна възможност. 

“Това би било възможно от финансова гледна точка, защото, ако се завърне, ще стане като свободен агент. Но това е решение, което трябва да бъде взето от треньорския щаб и играча. Не съм аз човекът, който да взима такива решения, но е възможно, въпреки че такава възможност не е включена в бюджета. Той е икона на клуба и това винаги ще бъде негов дом. Спасихме Барса, но все още не всички проблеми са решени. Финансово все още не сме в добро здраве и ще продължават строгите икономии, има още доста работа за вършене, но през сезон 2024.25 ще бъдем на нивото, което ни приляга,” обясни Ромеу. 

Меси напусна “Камп Ноу” през миналото лято, след като договорът му изтече, а каталунците не успяха да му предложат ново споразумение, което да гарантира картотекирането му поради множеството си финансови проблеми. Той премина в Пари Сен Жермен, но през следващото лято отново ще е свободен агент и ще може да се завърне в Барселона. Очакванията са бъдещето на аржентинеца да се реши след Световното в Катар.

Снимки: Gettyimages