Бившият халф на Левски Борислав Цонев коментира причините, поради които напусна клуба. Той даде интервю за предаването „Домът на футбола“ по Диема Спорт, в което говори и за впечатленията си от сегашния отбор на „сините“, особеностите на футбола в Китай, брат му Радослав и много други. 

“Денят ми минава нормално – като на футболист. Има видеоразбори, обяд задължителен. Това е, вечер сме свободни. Доволен съм от първите месеци в Китай. Имаме различни култури и националности, всички говорят английски, приятно е“, каза Цонев

„Първите 4-5 отбора наистина са много силни, играе се и различен стил. Китайците не са подготвени тактически. Физически са добре, много дори“, констатира халфът. 

„Отборът на Левски го наблюдавам, доколкото е възможно. 5 часа разлика си е доста. Феновете могат да са доволни от възхода и представянето на отбора. Показват, че могат да се борят. Първенството не се решава само на терена. Надявам се Левски да стане шампион в конкуренцията на Лудогорец. Аз съм много благодарен на феновете и на всички. Исках да съм част от отбора, който вдигна купата, но може би по-нататък ще се случи. През последните ми месеци не бях оценен“, сподели юношата на “сините”. 

„Със сигурност хората четат това, което им се предостави от медиите. Бях принуден да отида в Черноморец (Одеса), аз не исках този отбор, може да питате всеки. Ние с брат ми имаме достойнство и когато не оценят качествата ни – ставаме и си тръгваме. Няма нищо общо с финансовата част, в Одеса бяха повече пари, няма нищо вярно в написаното“, обясни Боби Цонев.

Снимки: Sportal.bg