Легендарният нападател на Атлетик Билбао и настоящ свободен агент Фернандо Йоренте разкри причините, поради които така и не премина в Реал Мадрид. Известният с прозвището си Цар Лъв ветеран говори и по други теми като неосъщественото си завръщане на “Сан Мамес”, търсенето на нов отбор и националния тим на Испания.

“Винаги, когато ме е искал Реал Мадрид, съм имал договор с Атлетик, а оттам не искаха да ми платят откупната клауза. Когато изтече контрактът ми, Ювентус беше по-бърз. Щеше да ми хареса да играя за Реал Мадрид, как иначе! Може да се каже, че това е най-добрият отбор в света. Невероятно е това, което той прави най-вече в Шампионската лига. Никога не съм бил близо до това да играя в Реал Мадрид. Когато имаше възможност за това, Юве беше най-бърз. Разбира се, че още утре бих се присъединил към Реал за без пари, как не!

🎙️| Fernando Llorente: “Whenever Real Madrid wanted me, I was at Bilbao & when my contract ended, Juventus were faster. I would have liked to play for Real Madrid.” @ellarguero pic.twitter.com/0scXoT3RT0

— Madrid Xtra (@MadridXtra) September 27, 2022

Нещата с Атлетик не се развиха така, както ми се искаше. Много съжалявам, че не се завърнах в клуба и всичко да приключи добре. Въпреки това аз съм щастлив с кариерата, която имах. Иска ми се да бях приключил по-добре в Атлетик. Все пак това е клубът, в който израснах. Не знам какво ще се случи в бъдеще. Имам желанието да продължа да играя, въпреки че отсъствах за три месеца. Продължавам да тренирам и търся нещо, което да ме развълнува. Ако ли не, ще потърсим друго нещо, което ще ме удовлетвори. 

🎙️| Fernando Llorente: “I would have liked to play for Real Madrid. It’s the best team in the world. I would go tomorrow and play for free.” @ellarguero pic.twitter.com/iC01MP4vxn

— Madrid Xtra (@MadridXtra) September 27, 2022

Луис Енрике е голям треньор и бих искал да остане начело на Испания. Мисля, че ще стане точно така. Много ми хареса включването на Нико Уилямс срещу Португалия, както и спасяванията на Унай Симон. Въпреки своята младост Уилямс има силен характер. Алваро Мората има важна роля в селекцията. Винаги е там, когато е необходимо”, заяви 37-годишният Йоренте в интервю за предаването “Ел Ларгеро” по “Кадена Сер”.

Снимки: Gettyimages