Атакуващият халф на Португалия Бруно Фернандеш беше категоричен, че загубата с 0:1 от Испания в Лигата на нациите няма да повлияе на самочувствието на “мореплавателите” преди началото на Мондиал 2022. Той също така изрази увереност, че съотборникът му в националния тим и Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо ще се върнем към головете именно в Катар.

“Тази загуба няма да ни повлияе, Мондиалът е напълно различен турнир. Знаехме какво трябва да направим в това състезание, но за съжаление не успяхме да достигнем финалната фаза. Световното първенство ще дойде скоро, като трябва да сме концентрирани и да бъдем на най-високо ниво в клубовете, за да можем след това да се представим добре и в селекцията. 

"There's no need to make a soap opera around him" - Bruno Fernandes comments about Cristiano Ronaldo's 'frustration' after Portugal's loss against Spain in the UEFA Nations League https://t.co/Lir7UiDfBY

— Sport Tweets (@TweetsOfSportUK) September 28, 2022

Кристиано се справя добре и има амбицията да помага на националния тим, както винаги го е правил. Не е необходимо да раздуваме нещата. Той е тук, за да помага и ще продължи да го прави. Нападател е и иска да вкарва голове. Нормално е да е разочарован, но всички сме еднакво разстройни от този резултат. Няма нужда да правим сапунка около Кристиано. Попаденията ще се появят, и то в Катар. Когато това стане, той ще има спокойствието да продължи да бележи още много голове за нашата селекция. Не бива да забравяме, че той е най-добрият голмайстор в историята на националния ни отбор”, коментира Фернандеш след двубоя.

Снимки: Gettyimages