Суперзвездата на Португалия Кристиано Роналдо беше видимо ядосан след домакинската загуба с 0:1 от Испания, заради която първият шампион в Лигата на нациите не успя да се класира за финалата фаза на турнира.

След последния съдийски сигнал телевизионните камери се насочиха към Роналдо, който поклащаше разочаровано глава. По-късно в социалните мрежи и онлайн медиите се появиха и други любопитни кадри на нападателя, в които се вижда как той захвърля капитанската лента при напускането си на терена. Направи впечатление и насиненото дясно око на португалеца след сблъсъка му с Томаш Вацлик при победата над Чехия с 4:0.

#Cristiano Ronaldo angry after losing to Spain ..#PORSPA
pic.twitter.com/uQ8XBzf10n

— 🆉🅸🆉🅾🆄 (@zi_46) September 27, 2022

Кристиано не за първи път прави подобно нещо с капитанската си лента, като другият известен случай беше при домакинското поражение с 1:2 от Сърбия в ключов мач от световните квалификации преди година. Тогава в края на мача главният рефер не призна негово попадение, въпреки че играчът на Манчестър Юнайтед беше убеден, че топката е преминала голлинията. Веднага след края на двубоя CR7 захвърли лентата си на терена, като тя беше взета от човек от персонала на стадиона и по-късно беше продадена на благотворителен търг.

Снимка: АФП