Стадион “Спартак” във Варна е бил осквернен късно снощи, съобщават от клуба. Неизвестни лица са влезли на “Коритото” към 3:30 през нощта и са надраскали една от стените на съблекалните на съоръжението. 

Припомняме, че вчера се игра варненското дерби между вторите отбори на Черно море и Спартак, завършило в полза на “моряците”, което бе белязано от ескалация по трибуните. От Спартак пък се оплакват и от организацията от вчерашната среща, като твърдят, че техните футболисти са били оставени без съблекалня, а след срещата е било констатирано, че липсват няколко мобилни телефона и други вещи на състезатели и треньори на "соколите". 

Ето какво пишат от Спартак: 

Оскверниха стадион “Спартак” по тъмно 

Стадионът на “Спартак” във Варна осъмна с нецензурни надписи по една от новоизградените си фасади. 

Неизвестни лица са проникнали на стадиона в 03:30ч. след полунощ и са нанесли материални щети, както и са надраскали една от стените на съблекалните на съоръжението. 

Видео и снимков материал ще бъде предоставен на компетентните органи, които са сезирани. 

Това се случва веднага след края на срещата от Североизточна Трета лига между вторите отбори на Черно Море и Спартак, която се игра по-рано вчера и бе белязана от редица скандали, които са плод на слабата организация за двубоя от страна на домакините. 

Отборът на Спартак бе оставен без съблекалня за срещата, бе принуден да изчака повече от един час на трибуните в близката до стадиона зала "Владислав". 

Самият двубой пък се забави със 75 мин., тъй като публиката на домакините безпрепятствено нахлу на терена 20 мин. преди началото й, непосредствено зад скамейката на Спартак, малтретирайки играчи на гостуващия отбор и унищожавайки екипировка, пособия и лични вещи на състезатели и треньори, след което бе констатирана липса на няколко мобилни телефона и други вещи на състезатели и треньори от Спартак, за което също са сезирани компетентните органи.