Северномакедонецът Дарко Тасевски от години играе по нашите терени, като в момента е част от Славия. Той разкри интересни неща от играта на днешния съперник на българските национали. 

“Първо искам да поздравя момчетата от националния отбор на България за победата над Гибралтар. Повечето от тях ги познавам. Представиха се добре, играха на ниво. Само положителни неща. Вижда се живец, но не трябва да се правят крайни изводи за чудо, говорим за Гибралтар. Но победата си е победа след онова 1:1 с тях като гост. Има промяна, придвижване в друга посока на самия тим. Особено впечатление ми направи Илия Груев. Младо момче, което играе в елита на Германия. Да си в Бундеслигата не е случайно нещо и си пролича. Филип Кръстев също има футбол в него”, каза халфът. 

“Чужденец начело на България може да се справи. Има много примери по света. Кръстаич е работил на най-високо ниво и има богат опит и като играч. Чочев заслужаваше да е повикан, но дай да видим и другите. Ако Кръстаич се задържи по-дълго време, това ще е правилна посока и в момчетата има потенциал. Нещата ще станат”, добави Тасевски. 

“Загубата от Грузия като че ли беше очаквана за Северна Македония. Има лек спад като цяло в тима. Няма го ентусиазма отпреди европейското и самите финали. Доста от момчетата вече не играят редовно в отборите си и това оказва влияние. Една победа над България ще оправи нещата, ще повдигне духа. В Разград заслужавахме повече успеха, имахме превес през второто полувреме. Състоянието на Северна Македония обаче не е най-доброто. Ако България продължи с тази агресия и контрапреса, има шансове за успех. Веднага се опитват да си върнат топката, анализира северномакедонецът.

Снимки: Sportal.bg