Наставникът на Ямбол Александър Алексиев сподели мнението си след поражението от Академик Пловдив с 66:73 на полуфиналите на турнира “Купа Декатлон”. 

Не ни достигна малко късмет и малко сработка. Все пак отборът е напълно нов тази година, имаме само двама души от миналия сезон. Трябва ни време. Павел Маринов и Иван Лилов дават на отбора изключително много увереност, имат страшно много знание и помагат на младите състезатели и на мен. Удоволствие е да се работи с тях двамата. Много знаещи и много научени играчи са. Ако имахме още десет играчи на тяхното ниво, може би щяхме да сме съвсем друга баскетболна държава. 

Гледах мача на ЦСКА. Здрав и сериозен отбор. Там и треньорският екип е много силен в лицето на националния селекционер, на Дани Клечков и на Георги Давидов, които са много сериозни треньори. Ще бъде много тежко, но ние ще се хвърлим както във всеки мач.

Целите на отбора ни са да пълним залата, да играем по-добър баскетбол и да развиваме младите баскетболисти. Ако закачим още някоя победа, също. Искам да честитя на отбора на Пловдив, да благодаря за поканата за турнира и да благодаря за хубавата организация”, сподели Алексиев.

Снимки: Владимир Иванов