Старши треньорът на Академик Пловдив сподели първите си думи след победата със 73:66 над Ямбол на полуфиналите на приятелския турнир “Купа Декатлон”. 

“Спечелихме с много сърцата игра накрая, фокусирахме се в последната част. Успяхме да поведем с една комфортна за този мач разлика от шест-седем точки и успяхме да я запазим в последните две-три минути, което се оказа решаващо за изхода накрая. Харесва ми как играе отборът на Ямбол. Иван Лилов и Павел Маринов са лидерите на този тим и имат повече свобода на действие, могат да изиграят повечето ситуации с опит. 

Колкото до нас, ние още се нагаждаме. Тази несполучлива игра днес беше по тази причина, че ни е първи мач пред толкова много хора. Всеки иска да се докаже и да покаже на какво е способен. Доста по-нов е отборът в сравнение с миналата година и ще ни трябва време. 

Горе-долу се запознах с отборите на ЦСКА и Балкан. Смятам, че срещу ботевградчани ще играем доста по-освободено. Това е със сигурност. Вече оттам нататък се надявам се възстановим физически, защото в момента, в който се провежда този турнир, е подготовка и всеки натиска по-здраво. Играчите трябва да спазят треньорските указания и смятам, че накрая можем да победим.

На този етап тове е селекцията ни, в течение на сезона ще видим дали ще се наложат корекции. Нямаме конкретна цел за класиране. Целта ни на този етап е да влезем в най-добрата форма в сезона, да играем добър баскетбол и да вкараме повече хора в залата. Резултатите ще дойдат и се надявам да изиграем целия месец май”, каза Янков.