Капитанът на Ямбол Павел Маринов изрази своята гледна точка след поражението от Академик Пловдив с 66:73 на приятелския турнир в Пловдив. Ето какво сподели крилото на ямболии, който вкара 19 точки в мача.

“Не ни достигна малко дисциплина в защита и нападение. Трябва да изпълняваме указанията по-точно и да не импровизираме толкова. Академик има играчи от миналата година, докато ние сме съвсем нов отбор. Много информация се изсипва в главите на младите за кратко време и нещата няма как да се случат толкова бързо. 

Не сме се сработили. Всички много бързат с тези неща в България, очакват за месец-два да се разиграе отборът. Моят опит показва, че за това е нужно поне половин година или даже няколко сезона, за да се получи това. Работим търпеливо и целенасочено да израснат малките около нас. 

Цели нямаме. Те са да развиваме младите играчи в отбора - те са доказани шампиони. Докарали сме млади американци, които също трябва да свикнат на европейския стил на игра. 

Не им обърнах внимание на ЦСКА, очаквам на Росен Барчовски да му стане лошо. Очаквам да стане хубав мач и да се изнервят, че играем добър и агресивен баскетбол”, заяви Маринов.

Снимки: Владимир Иванов