Отборите на Италия и Англия се изправят един срещу друг на “Джузепе Меаца” в най-вълнуващия сблъсък от петия кръг на Лигата на нациите. 

Домакините от Италия ще се стремят да спечелят този тежък двубой поради две причини: целта им да завършат на първото място в групата, както и да предотвратят нежеланата участ да изпаднат в по-долната дивизия. Изненадващо или не, европейският шампион заема третата позиция в класирането с актив от пет точки след победа, две равенства и загуба. По едно време „адзурите“ обаче бяха начело на групата, но тежкото поражение с 2:5 от Германия предизвика техния спад в подреждането. Днес обаче те ще са мотивирани бързо да се върнат на победния път.

Here's how we line-up tonight 📋#ITAENG #NationsLeague #Azzurri #VivoAzzurro pic.twitter.com/cCWOWbumif

— Italy ⭐️⭐️⭐️⭐️ (@Azzurri_En) September 23, 2022

Гостите от Англия се намират в още по-неудобна позиция от своя опонент, тъй като са на дъното в групата със само два спечелени пункта след две ремита и две поражения. Засега изглежда много по-вероятно „Трите лъва“ да изпаднат от дивизията, отколкото да се класират за финалния етап на турнира. Причината са двете шокиращи загуби от Унгария, особено тази с 0:4 на „Молиню“. Затова тимът ще е твърдо решен да покаже, че се е поучил от тези два шамара. Също така той ще се стреми към частичен реванш за загубения финал на Евро 2020 от италианците, след като не успя да си отмъсти на свой терен през юни, стигайки само до нулево реми тогава.

Ready to take on Italy! 🦁 pic.twitter.com/W1NSo1oT25

— England (@England) September 23, 2022

Италия: Донарума, Толой, Бонучи, Ачерби, Ди Лоренцо, Барела, Жоржиньо, Кристанте, Димарко, Скамака, Распадори

Англия: Поуп, Магуайър, Дайър, Уокър, Джеймс, Райс, Белингам, Сака, Фоудън, Стърлинг, Кейн

Снимки: Gettyimages