Неймар се е прицелил в свалянето на рекорда на Краля на футбола Пеле, който в момента е голмайстор номер 1 на бразилския национален отбор със 77 попадения. Неймар има 74 и с оглед на предстоящите срещи – приятелски, Световно първенство в Катар и Копа Америка 2023, това изглежда напълно постижимо.

След като дълги години беше постоянно преследван от травми - наранявания на глезена, на подколянното сухожилие и стъпалото, но сега не е така. Все пак той пропусна тренировката в сряда заради порезна рана, но селекционерът на тима Тите гарантира, че звездата ще играе тази нощ срещу Гана и ще бъде част от ослепителното нападателно звено с Рафиня, Винисиус Жуниор и Ричарлисон.

Феновете го заобиколиха след края на тренировката на стадиона на френския клуб Льо Авър във вторник и той трябваше да остане дълго след другите от отбора за снимки и автографи.

Втората проверка за "селесао" е във вторник срещу Тунис – друга възможност за Неймар да доближи Пеле. Мачът ще се играе на стадион Парк де Пренс в Париж – за последно Бразилия е играла на това съоръжение през 1992-а година, когато Неймар е бил на шест месеца.

Сега той изглежда много по-зрял от онзи футболист, който постоянно търсеше съприкосновение и постоянно се търкаляше по терена.

"Никога, никога не съм си представял моето име до това на Пеле. За всяко дете в Бразилия споменаването на Пеле е равносилно на докосването до Бог. На първо място обаче ще вкарвам голове за Бразилия. Искам да направим нещо запомнящо се на Световното първенство. Не бих коментирал Световното в Русия, но още ме боли за това какво се случи през 2014-та”, коментира Неймар пред бразилските журналисти, които са с отбора във Франция.

Съперниците на Бразилия на Мондиала в Катар в група G са Сърбия, Швейцария и Камерун. Неймар е уверен, че ще увеличи резултата си от голове в тези три мача, тъй като се надява да запише името си до това на Пеле, но не само като голмайстор номер 1, а и като победител в Световното първенство.