Рекордьорът по отбелязани голове в българския футболен елит – Мартин Камбуров даде обширно интервю, точно една година след подобряването на уникалното си постижение от 256 попадения. Легендата на Локомотив Пловдив определи рекорда си като „фантастичен“. Императорът засегна и болната тема за стадионите в България. Той даде интервюто си на градския стадион „Пловдив“, който в момента е в трагично състояние.

„След приключване на кариерата ми животът ми е доста по-спокоен. Качих и малко килограми, но това е съвсем нормално след толкова дълга кариера. Рекордите идват с постоянство и отдаденост. Разбира се, че рекордът значи много за мен. Подобряването на този рекорд от 50 години бе почти невъзможен. Да поддържам такава бройка на головете всеки сезон бе фантастично. Сега като се замисля, наистина рекордът ми е фантастично постижение“, коментира Мартин Камбуров в предаването „Домът на футбола“ по Диема спорт.

„Няма как да не помня дебютния си гол с Ботев (Пловдив) през 1999 година. Бях много щастлив, защото да те пуснат толкова крехка възраст и с първото или второто докосване да вкараш гол в А група… бе щастлив гол. За последния гол… не бях вкарвал на Славия в 3-4 мача, не бях вкарвал на малкия Вуцов, но накрая успях. След това се шегувахме, че и него не пропуснах преди да се откажа. Това бе последният ми гол и се получи доста красив и майсторски. Щастлив съм, че завърших с него“, каза още бившият вече нападател.

„Държавата тотално е абдикирала от спорта. Нямаме един стадион като хората. Виждате, че дори националният отбор няма къде да играе, а какво да говорим за другите тимове. Тук в Пловдив е един светъл лъч, и двата стадиона се строят. Изглежда, че вървят добре засега. Ботев и Локомотив имат нужда от хубави стадиони, защото имат голяма фенска маса. Мисля, че до 2 години и двата стадиона трябва да са завършени, със всичките удобства или глезотии, които един фен трябва да получи“, смята Мартин Камбуров.