Тази вечер ще се изиграят нови седем мача от различните дивизии в Лигата на нациите. Един от тези двубои е на нашия национален отбор срещу Гибралтар. Освен него обаче има още няколко доста интересни срещи, които приковават вниманието.

Гвоздеят на вечерта ще бъде в група 3 на дивизия "А", където ще видим мегасблъсък между Италия и Англия. Срещата е от голямо значение и за двата отбора. "Адзурите" все още са в битката за първото място и се нуждаят от задължителна победа, за да запазят шанс да играят на финалите. "Трите лъва" пък до момента разочароват в турнира и все още нямат победа на сметката си. Ако и днес не постигнат такава, рискуват да останат на последното място и да изпаднат в по-долната дивизия.

Другият мач от групата е не по-малко интригуващ. В него един срещу друг се изправят водачът Унгария и вторият Германия. В този сблъсък до голяма степен може да се реши победителят в групата. Маджарите могат още днес да си гарантират класиране за финалите, ако запишат победа и в другия двубой Италия не спечели срещу Англия.

В дивизия "В" ще гледаме срещите от група 3. Тук голямата интрига е в двубоя между Босна и Херцеговина и Черна гора. Двата отбора влизат в пряк сблъсък за първото място, като тимът на Ивайло Петев може още днес да спечели групата, ако запише победа. В другия мач Финландия приема Румъния. Скандинавците все още имат теоритичен шанс да се борят за първото място, макар че не всичко зависи от тях. Те обаче ще искат победата и за да си гарантат, че няма как да бъдат изместени от румънците и да се окажат на дъното в крайното класиране.

В нашата дивизия "С", група 4 освен мача на България срещу Гибралтар, другата среща противопоставя Грузия и Северна Македония. Двата тима излизат в пряк сблъсък за първото място. Домакините ги устройва победа или равенство, за да си гарантират още днес спечелването на групата. Успех на гостите ще запази интригата до последния кръг.

Днес има и една среща от дивизия "D". Тя е между Естония и Малта. Двата тима са с равни точки и се борят за първото място, така че мачът ще бъде с огромен заряд.