Шефовете на Интер са извикали треньора Симоне Индзаги на разговор, на който да анализират слабото представяне на отбора от началото на сезона. "Нерадзурите" се представят на приливи и отливи, като загубиха 3 от 9-те си мача от началото на сезона във всички турнири. Затова е организирана и въпросната среща, ка която наставникът да даде обяснение за случващото се, пише "Гадзета дело Спорт".

Директорите на Интер са притеснени от лошата физическа форма на отбора. Прави впечатление, че футболистите не могат да поддържат високо темпо цял мач и в края са видимо изтощени. Друг голям проблем е липсата на концентрация във важни моменти и допускането на прекалено лесни голове. Не на последно място ще бъде поставен и въпросът за липсата на мотивация в състава, който до момента по нищо не личи, че е амбициран за реванш за изпусната титла през миналия сезон, когато тя отиде в ръцете на големия враг Милан със само две точки разлика.

На този етап шефовете няма да се бъркат пряко в работата на треньора и няма да обсъждат тактическите решения, които той взима за отделните мачове. Все пак наставникът ще бъде помолен да бъде по гъвкав и да не взима такива прибързани решения като смяната на Алесандро Бастони и Хенрих Мхитарян след само 30 минути игра в мача с Удинезе.